Beste series op Netflix

Op Netflix staan op dit moment heel veel series waaronder een aantal zeer goede top series. Wat zijn op dit moment de beste series (ongeacht de uitbreng datum) die je op Netflix kunt kijken? We hebben in de onderstaande lijst de cijfers en aantal ratings op IMDB gebruikt voor de volgorde. Maar natuurlijk is het voor iedereen zeer persoonlijk of een serie fantastisch, geweldig, erg leuk, wel aardig, tegenvallend of helemaal niet mijn smaak is. Maar in deze top 10 van top series moet toch minimaal 1 serie zitten die helemaal aansluit bij jouw smaak? Misschien ben je het helemaal niet eens met de volgorde of vind je zelfs dat bepaalde series ontbreken en dat anderen helemaal niet in deze lijst thuis horen!? Je kunt dit in jouw reactie hieronder aan ons vertellen. Let daarbij alleen wel op dat de serie op Netflix moet staan.

10Homeland

IMDB cijfer: 8,4 (> 230.000 stemmen)
Periode:02-10-2011 – Lopend
Genre: Drama, Thriller, Mysterie, Spionage
Netwerk: Showtime
Seizoenen: 6
Afleveringen: 72

Homeland is een spannende internationale (Amerikaanse) serie van Howard Gordon en Alex Gansa. De actrice Claire Danes zet een zeer intrigerende rol neer als de onstabiele CIA-agente Carrie Mathison. In het eerste seizoen zien we de bevrijding van Nicolas Brody die 8 jaar lang krijgsgevangene was van Al-Qaida. Carrie Mathison heeft subtiele aanwijzingen dat de oorlogsheld Nicolas geradicaliseerd is en daarom een aanslag zou kunnen gaan plegen ergens in Amerika. In de andere seizoenen zien we Carrie Mathison in vele en diverse spionage intriges waarbij je jezelf afvraagt of het verhaal is gebaseerd op ware feiten.

Houd je van spionage, internationale betrekkingen, cia, terroristen, bedrog, overheid, etc.? Dan is dit echt een serie die je moet zien! Zelf vind ik de 8.4 op IMDB aan de lage kant. Mogelijk heeft het te maken met de licht kritische toon in de serie op de Amerikaanse overheid… daar zullen niet alle Amerikanen het mee eens zijn.

Deze top serie heeft op dit moment 6 seizoenen (en loopt nog). Helaas zijn ook van Homeland nog niet alle seizoenen te zien via Netflix Nederland. Maar als er een paar seizoenen te zien zijn dan volgen vast ook wel de andere seizoenen bij Netflix.

9Prison Break

IMDB cijfer: 8,5 (> 340.000 stemmen)
Periode:29-08-2005 – 24-05-2009 (Lopend, zie onder)
Genre: Drama, Thriller
Netwerk: FOX
Seizoenen: 5
Afleveringen: 84

De titel zegt het al, Prison Break is uitbreken uit de gevangenis. Michael Scofield (Wentworth Miller) wil zijn broer Lincoln Burrows (Dominic Purcell) helpen die in de gevangenis zit vanwege een moord op de broer van de Vice President. Lincoln is zelfs ter dood veroordeeld voor deze moord en Michael wil voorkomen dat zijn broer wordt geëxecuteerd. Hij bedenkt een slim plan en een onderdeel van dit plan is om zichzelf te laten opsluiten. Maar het plan loopt niet helemaal goed met name vanwege de andere gevangenen en een leuke knappe vrouwelijke arts.

Met name de afleveringen van seizoen 1 sluiten allemaal af met een mega cliffhanger zodat je erg sterk moet zijn om niet toch de volgende aflevering te gaan kijken. Als er een serie geschikt is voor binge watching dan is het Prison Break.

De serie had oorspronkelijk 4 seizoen en een film. Inmiddels is voor 2017 een extra seizoen aangekondigd. De officiële serie is alweer een tijd geleden afgelopen, in totaal dus 4 seizoenen. Echter er is een nieuw seizoen maar die heeft een nieuwe naam gekregen; Prison Break: Sequel. Je kunt dus ook zeggen dat Prison Break 5 seizoenen heeft en het laatste seizoen zal in 2017 te zien zijn (maar waarschijnlijk dan nog niet op Netflix).

8Mad Men

IMDB cijfer: 8,6 (> 140.000 stemmen)
Periode:19-07-2007 – Beëindigd
Genre: Drama
Netwerk: AMC
Seizoenen: 7
Afleveringen: 92

De hoofdrol van Mad Men is de charismatische Don Draper (Jonn Hamm). De serie speelt zich af in de jaren 60 en dit is één van de charmes van de serie. Don en zijn collega’s (de Mad Men) zijn zeer ambitieus en werkzaam in de wereld van de reclame (Madison Avenue, New York). We volgen deze reclamemensen terwijl ze genieten van vrouwen en drank en ondertussen extreem veel geld verdienen met het bedenken van reclame boodschappen en slogans.

Mad Men is zo’n serie waar iedereen wel over gehoord heeft, waarvan veel mensen zeggen dat het een hele goede serie is en die op Netflix staat. Toch komen veel mensen er niet aan toe om het echt te gaan kijken en volgen. Maar er zijn voldoende redenen om de serie wel te gaan kijken.

De serie gaat over een reclamebureau maar is zeker geen serie over reclamebureau’s. De kracht van de serie zijn de mensen en hun onderlinge verhoudingen en het leven dat ze leiden. Het is een genot om te kijken naar Don, Joan, Peggy, Roger en alle karakters uit deze serie. Daarnaast is in de show veel aandacht besteed aan de stijl in de zestiger jaren met maatpakken en vrouwen die hun mooie rondingen lieten zien. De serie zit ook vol met goede / leuke dansmuziek en dat is alleen al reden om te gaan kijken.

De mooie tv serie Mad Man is te bekijken via Netflix Nederland. Er zijn in totaal 92 afleveringen verdeeld over 7 seizoenen.

7Sons of Anarchy

IMDB cijfer: 8,6 (> 180.000 stemmen)
Periode: 03-09-2008 – 04-12-2014 (Beëindigd)
Genre: Drama, Actie, Misdaad, Thriller
Netwerk: FX
Seizoenen: 7
Afleveringen: 92

In Sons of Anarchy volgen we een gevaarlijke motorclub vergelijkbaar met bijvoorbeeld de vroegere Hells Angels. De motorclub handelt in wapens en liever niet in drugs. Ze willen ook graag zonder geweld hun handel doen maar door de enorme concurrentie met andere clubs en een corrupte overheid lukt dat echter niet. Zodoende bevat bijna iedere aflevering wel actie en spanning. Maar vergis je niet, er is ook genoeg drama (soms zelfs best heftig).

Sons of Anarchy is van FX en heeft 7 seizoenen. Op Netflix Nederland zijn helaas (nog) niet alle seizoenen van Sons of Anarchy te bekijken.

6The Walking Dead

IMDB cijfer: 8,6 (> 660.000 stemmen)
Periode: 31-10-2010 – Lopend
Genre: Drama, Actie, Horror
Netwerk: AMC
Seizoenen: 8
Afleveringen: 91

In de eerste aflevering van The Walking Dead zien we dat de agent Rick Grimes wordt neergeschoten en vervolgens zien wij dat hij wakker wordt in een ziekenhuis. Al snel ontdekt hij dat er in de tussentijd een soort zombie apocalyps heeft plaatsgevonden. Bijna overal lopen alleen nog zombies rond die de “gezonde” mensen bijna direct aanvallen. Samen met andere gezonde mensen die de agent tegenkomt (een groep overlevenden) gaat Rick op zoek naar medicijnen, eten, andere overlevenden en een permanente veilige verblijfplaats.

De serie The Walking Dead is zeer populair vanwege de combinatie van drama, actie en extreme spannende momenten. Ook heeft deze serie inmiddels al vele awards en nominaties gekregen.

The Walking Dead staat sinds 19 januari 2015 tussen het aanbod van Netflix Nederland.

5Suits

IMDB cijfer: 8,7 (> 250.000 stemmen)
Periode: 23-06-2011 – Lopend
Genre: Drama, Legal
Netwerk: USA Network
Seizoenen: 7
Afleveringen: 87

Wanneer je houdt van advocaten series dan is Suits aanrader. Deze serie gaat over een advocatenkantoor met de naam Pearson Hardman. De stoere, brutale en (volgens de dames) sexy Harvey Specter zoekt nieuw personeel. Door vreemde omstandigheden komt Mike Ross bij Harvey op sollicitatiegesprek. Mike Ross is echter een schoolverlater zonder diploma en heeft om voorgenoemde reden zijn droom laten varen om een succesvol advocaat te worden. Mike is echter wel extreem intelligent en kan heel snel dingen onthouden. Harvey besluit om Mike aan te nemen ondanks het ontbreken van een Harvard diploma. Ze gaan samen werken aan diverse juridische en corporatie zaken en behalen samen veel successen. Echter het geheim van Mike levert zowel Harvey als ook het kantoor vele problemen en uitdagingen.

4Dexter

IMDB cijfer: 8,8 (> 500.000 stemmen)
Periode: 01-10-2006 – 2014 (Beëindigd)
Genre: Horror, Thriller
Netwerk: Showtime
Seizoenen: 8
Afleveringen: 96

De serie Dexter mag een klassieker worden genoemd. Op het moment dat de serie werd uitgebracht (in 2006) toen waren er geen vergelijkbare series op de markt. Hoe absurd was het om een seriemoordenaar te volgen waarmee je eigenlijk best sympathie had en waarvan je hoopte dat hij niet zou worden gepakt door de politie.

Hoofdpersoon is Dexter Morgan en hij is werkzaam bij de Miami Police als bloed expert (forensisch onderzoeker). Dexter is op jonge leeftijd zijn ouders op brute wijze verloren en toen heeft Harry Morgan (politieagent) hem (en zijn zus) opgevangen. Deze agent kwam er echter snel achter dat Dexter wat vreemde psychopathische trekjes had en leerde hem hiermee om te gaan, hij leerde hem mensen vermoorden maar dan wel alleen personen die ‘het verdienen’ (moordenaars, verkrachters, etc.).

Er zijn 8 seizoenen en 96 afleveringen gemaakt en de meesten (of inmiddels allemaal) zijn te streamen via de Nederlandse Netflix.

 

3House of Cards

IMDB cijfer: 9,0 (> 330.000 stemmen)
Periode: 01-02-2013 – Lopend
Genre: Drama, Thriller, Politiek
Netwerk: Netflix
Seizoenen: 5
Afleveringen: 53

Nog een geweldige serie met actie, spanning en drama. Wat bij het uitbrengen van de serie direct opviel was de betrokkenheid van top acteurs Kevin Spacey en Robin Wright. Deze 2 acteurs zagen we daarvoor alleen in de betere Hollywood films. Kevin Spacey speelt Frank Underwood en Robin Wright speelt zijn vrouw Claire Underwood. Frank begint in deze serie als een keiharde politicus met de functie van congreslid (voor de democraten). Hij werkt in Washington DC en gebruikt alle legale en illegale mogelijkheden om zichzelf samen met zijn vrouw Claire naar de top van de Amerikaanse politiek te werken. Hij is extreem ambitieus en gebruikt geheime overeenkomsten, chantage, informatie, bedreigingen, leugens en meer om zijn doelen te bereiken.

House of Cards is de eerste serie die Netflix zelf heeft ontwikkeld en zodoende is House of Cards alleen te zien voor abonnees van Netflix en op DVD en Blu Ray. Er is een eerdere House of Cards serie uit Engeland (over de Engelse politiek), deze nieuwe serie is daar op gebaseerd (maar dan over de Amerikaanse politiek). Netflix heeft o.a. met deze serie een zeer goede troef in handen om meer leden te verkrijgen. Echter je kunt de serie ook gewoon kopen en zonder abonnement thuis kijken.

Koop bij bol.com

2Sherlock

IMDB cijfer: 9,2 (> 500.000 stemmen)
Periode: 25-07-2010 – Lopend
Genre: Drama, Misdaad, Mysterie
Netwerk: BBC One
Seizoenen: 4
Afleveringen: 12

Sherlock is een spannende detectiveserie van de BBC met de bekende Sherlock Holmes als hoofdpersonage (zeer bekend van oudere series, boeken en diverse films). Sherlock Holmes beleeft samen met zijn vriend John Watson allerlei avonturen in London waarbij hij natuurlijk probeert om mysteries op te lossen.

Deze serie heeft maar 3 afleveringen per seizoen, deze duren echter wel anderhalf uur. Dit is voor veel mensen mogelijk een nadeel omdat je dan bijna net zo goed een film kunt kijken. Maar dan mis je wel een hele mooie serie.

Op dit moment heeft Bol.com een mooi aanbod voor deze serie:

1Breaking Bad

IMDB cijfer: 9,5 (> 920.000 stemmen)
Periode: 20-01-2008 – Beëindigd
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Netwerk: AMC
Seizoenen: 5
Afleveringen: 62

Breaking Bad is de beste serie die je nu bij Netflix kunt kijken, op nummer 1 van deze top 10 lijst van beste series.

Breaking Bad gaat met name over de scheikunde leraar Walter White (Bryan Cranston). Walter krijgt op een dag het slechte nieuws te horen dat hij kanker heeft en dat dit niet te genezen is. Walter heeft een zoon met een lichte hersenbeschadiging, vrouw is in verwachting van een baby, ze hebben het financieel niet breed en nu heeft hij blijkbaar ook niet lang meer te leven. Walter moet een plan bedenken zodat zijn gezin financieel uit te problemen is, ook nadat hij overleden is. Via Jesse Pinkman (de inmiddels ook zeer bekende acteur Aaron Paul) komt Walter in aanraking met de drugs Crystal Meth (een zeer verslavende drugs). Walter en Jesse besluiten samen om dé meest pure crystal meth te gaan produceren. Dankzij de scheikundige kennis van Walter maken zeer goede drugs en Jesse weet dankzij zijn contacten al snel kopers te vinden. Al snel verdienen ze beiden bakken met geld maar al snel lopen ze tegen problemen aan die je kunt tegen komen wanneer je een drugsbaas bent.

De serie vertelt een uniek en zeer origineel verhaal. Dankzij diverse geweldige acteurs zijn de vaak absurde situaties zeer geloofwaardig en zit je direct helemaal in het verhaal. De serie is onvoorspelbaar en neemt je mee in alle mogelijke emoties.

De complete serie staat compleet op Netflix Nederland sinds 2014. Deze serie van Vince Gilligan krijgt hoge waarderingen van fans en van vakgenoten. Hieronder enkele gewonnen awards:
– Golden Globe: Best Television Series – Drama (2014)
– Golden Globe: Best Performance by an Actor in a Television Series – Drama, Bryan Cranston (2014)
– Emmy: Outstanding Lead Actor in a Drama Series, Bryan Cranston For playing “Walter White” (2014, 2010, 2009, 2008)
– Emmy: Outstanding Supporting Actor in a Drama Series, Aaron Paul For playing “Jesse Pinkman” (2014, 2012, 2010)
– Emmy: Outstanding Supporting Actress in a Drama Series, Anna Gunn For playing “Skyler White” (2014, 2013)
– Emmy: Outstanding Drama Series (2014, 2013)
… en nog veel meer

Geen Netflix en toch de serie kijken?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *